Γνωρίστε μας

Η εταιρεία MachosGroup ιδρύθηκε το 1969 και στεγάζεται σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στο κέντρο της Αθήνας. Αποτελεί εταιρεία δεύτερης γενιάς καθώς σήμερα έχουν αναλάβει τα παιδιά του ιδρυτή της Δημήτριου Μάχου και της συζύγου του Ευγενίας συνεχίζοντας την επιτυχημένη πορεία στο χώρο του υαλοπίνακα.

Selected Awards

 

  • 2019 — Commercial Interiors Awards

DOMINO HOUSE ATHENS

Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά κτίρια της οδού Θεμιστοκλέους, στο κέντρο της Αθήνας, που χτίστηκε τη δεκαετία του 1930, με χαρακτηριστικά στοιχεία του αθηναϊκού μοντερνισμού, τόσο εξωτερικά (η ανάγλυφη διακόσμηση στην πρόσοψη, η συμμετρία και τα καμπύλα χαρακτικά στην είσοδο και το μπαλκόνια) και στο εσωτερικό. Αυτά τα κομμάτια καθοδήγησαν τη σχεδιαστική προσέγγιση της USP κατά τη μετατροπή του σε ξενοδοχείο και έτσι αποφασίστηκε να τονιστούν τα μοντερνιστικά χαρακτηριστικά του και να υιοθετηθεί η αισθητική του Bauhaus.

Για το λόγο αυτό έγινε εκτεταμένη χρήση γυαλιού και μετάλλου με σύνθετες κατασκευές. Η χρήση ριγιέ γυαλιού δημιουργεί παιχνίδι με το φυσικό φως στο χώρο και ταιριάζει με το αστικό περιβάλλον της σύγχρονης Αθήνας.


One of the most characteristic buildings on Themistokleous Street, in the very center of Athens, built in the 1930s, with characteristic elements of Athenian modernism, both externally (the embossed decoration on the facade, the symmetry and the curved engravings at the entrance and the balconies) and and in the interior. These bits guided the design approach during its conversion into a hotel and so it was decided that its modernist features would be highlighted and the Bauhaus aesthetic would be adopted.

For this reason, extensive use of glass and metal was made with complex constructions. The use of glass strips creates play with the natural light in the space and matches the urban environment of modern Athens.

  • Location

    Athens

  • Services

    Architecture, Master Planning

  • Architect

    USP