Γνωρίστε μας

Η εταιρεία MachosGroup ιδρύθηκε το 1969 και στεγάζεται σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στο κέντρο της Αθήνας. Αποτελεί εταιρεία δεύτερης γενιάς καθώς σήμερα έχουν αναλάβει τα παιδιά του ιδρυτή της Δημήτριου Μάχου και της συζύγου του Ευγενίας συνεχίζοντας την επιτυχημένη πορεία στο χώρο του υαλοπίνακα.

Selected Awards

 

  • 2019 — Commercial Interiors Awards

SIX D.O.G.S

Το γνωστό μπαρ των Αθηνών στο πεζόδρομο της οδού Αβραμιώτου ανανεώθηκε πλήρως . Η Munity architects σχεδίασε ένα φρέσκο χώρο που ενώνει τον εσωτερικό BAR του με την αυλή με μια νέα προσέγγιση.
Στο κτίριο χρησιμοποιήθηκε ο νέος Ριγέ υαλοπίνακας 6 mm Extra Clear που εισήχθη πρώτη φορά από το Βέλγιο για το έργο και τοποθετήθηκε σε αρκετές εφαρμογές του.
Συγκεκριμένα η εταιρεία μας κατασκεύασε:

ΣΚΑΛΑ
Στην σκάλα το κτιρίου τοποθετήθηκε ο ριγέ υαλοπίνακας στο πλαϊνό διαχωριστικό που δημιουργεί παιχνίδι με το φως καθώς κατεβαίνεις τα γνωστά πολυφωτογραφημένα σκαλιά του s.i.x dogs.

BAR
Στα δύο μπαρ η αρχιτεκτονική ομάδα Munity δημιούργησε μια ιδιαίτερα απαιτητική σχεδίαση με φωτιζόμενη πρόσοψη κατά μήκος και των δύο μπαρ .
Πρόκειται για μια ιδιαίτερα απαιτητική κατασκευή στην οποία τοποθετήσαμε περιμετρικά της βάσης του μπαρ υαλοπίνακα Ριγέ 6mm Extra Clear Belgium μπροστά από λαμπτήρες που δημιουργούν τις φωτιζόμενες προσόψεις στα bar .

ΧΑΛΥΒΔΙΝΕΣ ΔΙΑΧΩΡΙΣΤΙΚΕΣ ΠΟΡΤΕΣ
Κατεβαίνοντας από τη σκάλα ο χώρος οριοθετείται με δύο χαλύβδινες πόρτες εισόδου δημιουργώντας ένα προθάλαμο και με σπαστές τύπου parking χαλύβδινες πόρτες ειδικής κατασκευής, σχεδιασμού και μόνωσης που κατασκευάσαμε εξ ολοκλήρου και διαχωρίζουν τα bar και τον κήπο προσφέροντας ευελιξία στο χώρο εκδηλώσεων. Παράλληλα νιώθεις ότι ο κήπος εισβάλλει στο εσωτερικό χωρίς παρεμβολές είτε οι σπαστές χαλύβδινες συρόμενες πόρτες είναι ανοιχτές είτε κλειστές .
Οι χαλύβδινες πόρτες έχουν μονωτικά στοιχεία και είναι βαμμένες σε RAL επιλογής. Πρόκειται για βαρέως τύπου πόρτες με ράουλα που μαζεύουν και τοποθετούνται στη μια πλευρά.
Οι υαλοπίνακες στις πόρτες είναι διπλοί αποτελούμενοι από διάφανο υαλοπίνακα και ριγέ γυαλί και παρέχουν μόνωση όταν είναι κλειστές .

ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΜΠΟΥΚΑΛΙΩΝ
Στο κεντρικό μπαρ έχουμε κατασκευάσει ειδική σύνθεση χαλύβδινου σκελετού και ριγέ γυαλιού 6mm που τοποθετήθηκε περιμετρικά στα διαφορετικά επίπεδα .

Η όλη κατασκευή τοποθετήθηκε και κρεμάστηκε από το ταβάνι δημιουργώντας μια ξεχωριστή φωτεινή νότα πάνω από το μπαρ.

 

 

BIG SEE interior design Award 2021 Winner

Πηγή ΠΕΡΙΟΔΙΚO LIFO, MUNITY

  • Location

    Athens

  • Architects

    MUNITY architecture and design