Γνωρίστε μας

Η εταιρεία MachosGroup ιδρύθηκε το 1969 και στεγάζεται σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στο κέντρο της Αθήνας. Αποτελεί εταιρεία δεύτερης γενιάς καθώς σήμερα έχουν αναλάβει τα παιδιά του ιδρυτή της Δημήτριου Μάχου και της συζύγου του Ευγενίας συνεχίζοντας την επιτυχημένη πορεία στο χώρο του υαλοπίνακα.

Selected Awards

 

  • 2019 — Commercial Interiors Awards

PRODEA OFFICE

Tο κτίριο της Prodea Investments Headquarters στο κέντρο της Αθήνας αποτελεί έναν από τους πιο σύγχρονους χώρους γραφείων και είναι το πρώτο στην Ελλάδα που πληρεί τα πρότυπα WELL και LEED ως προς το σχεδιασμό και τη βιωσιμότητα του κτιρίου .

Στο κτίριο των 3500 τμ Ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός είχε δύο βασικούς στόχους. Πρώτον την επέμβαση του προπολεμικού κτιρίου με τη διατηρητέα όψη, αλλά και έντονα διακοσμητικά στοιχεία που επιλέχθηκαν να παραμείνουν στο κτίριο, και τη μετατροπή του ώστε να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των σύγχρονων γραφειακών χώρων.
Η εταιρεία μας στο έργο δημιούργησε και τοποθέτησε απαιτητικές κατασκευές με γυαλί και χάλυβα σεβόμενη το διατηρητέο ύφος του κτιρίου και την αισθητική του.

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ
Κατασκευάστηκαν και τοποθετήθηκαν από την εταιρεία μας εξ ολοκλήρου οι κεντρικές πόρτες εισόδου. Στην κεντρική είσοδο η χαλύβδινη πόρτα pivot ύψους 3.20m η οποία περιλαμβάνει και σταθερά σημεία είναι στιβαρή και ταυτόχρονα εύχρηστη και διαθέτει διπλούς ενεργειακούς υαλοπίνακες με υψηλά επίπεδα θερμομόνωσης ,ηχομόνωσης ηλιακού ελέγχου και ασφάλειας χωρίς να εμποδίζεται η οπτική επαφή με τον έξω χώρο .

Εσωτερικά κατασκευάστηκε τοποθετήθηκε ειδικής κατασκευής χαλύβδινο κουβούκλιο προθάλαμος το οποίο αποτελείται από την οροφή και το πλαϊνό ημικυκλικό μέρος  και μια αυτόματη πόρτα έλεγχου εισόδου

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΙΝΗ ΠΟΡΤΑ ΑΝΟΙΓΟΜΕΝΗ  ΜΕ ΔΙΠΛΗ ΜΠΑΡΑ ΠΑΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ

Στην πόρτα αυτή ακολουθήθηκε η ίδια λογική με την αυτήν της κεντρικής εισόδου και δόθηκε  έμφαση στην αυξημένη αντιβανδαλιστική ασφάλεια και στην συμπαγή όψη της καθώς το άνοιγμα της οδηγεί στη κεντρική εσωτερική μαρμάρινη σκάλα. Διαθέτει  επιβλητικό χειροποίητο πόμολο και λειτουργεί με μεγάλη ευκολία παρόλο το μεγάλο της μέγεθος .

ΧΩΡΙΣΜΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ  

Στα διευθυντικά γραφεία τοποθετήθηκε ειδικός extra clear ριγέ υαλοπίνακας 6mm ώστε  προσφέρει διάθλαση φωτός και αίσθημα πολυτέλειας και στην είσοδο τους ένα  εντυπωσιακός επιβλητικός κουρμπαριστός ριγέ extra clear 6mm υαλοπίνακας.

ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΝ

Δημιουργήθηκαν και τοποθετήθηκαν ειδικού σχήματος μεγάλοι υαλοπίνακες με αυξημένη ηχομόνωση σε  ανοίγματα από τα οποία μπαίνει το φως στο μεγάλο χώρο συνεδριάσεων  και ταυτόχρονα τον συνδέουν οπτικά με την κεντρική επιβλητική κατασκευή της κεντρικής εισόδου .

ΑΣΑΝΣΕΡ

Με σεβασμό στην αυθεντικότητα του τοποθετήθηκαν καθρέπτες και υαλοπίνακες που δημιουργούν μια αίσθηση φρεσκάδας σε αυτό το υπέροχο παλιό ασανσέρ.

ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ

Τοποθετηθήκαν γυάλινες ντουζιέρες αποδυτήριων και ένα τοξωτός  υαλοπίνακας ριγέ extra clear 6mm στο ίδιο ύφος με το διευθυντικό γραφείο  που διαχωρίζει το χώρο της υποδοχής –γραφείο από το χώρο της άθλησης.

  • Location

    Athens

  • Services

    Architecture, Master Planning

  • Website