Γνωρίστε μας

Η εταιρεία MachosGroup ιδρύθηκε το 1969 και στεγάζεται σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στο κέντρο της Αθήνας. Αποτελεί εταιρεία δεύτερης γενιάς καθώς σήμερα έχουν αναλάβει τα παιδιά του ιδρυτή της Δημήτριου Μάχου και της συζύγου του Ευγενίας συνεχίζοντας την επιτυχημένη πορεία στο χώρο του υαλοπίνακα.

Selected Awards

 

  • 2019 — Commercial Interiors Awards

KLEOMENOUS ONE

Το πρωτοποριακό κτίριο που εμπνεύστηκε ο αρχιτέκτονας       D. Tsigos βρίσκεται στους πρόποδες του Λυκαβηττού.

Έχει πρωτοποριακή σχεδίαση τόσο στα υλικά όσο και στις τεχνολογίες  εσωτερικά και εξωτερικά.

Το γυαλί και ο καθρέπτης είναι από τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν σε μεγάλη έκταση στο κτίριο και πρωταγωνιστούν σε όλα τα επίπεδα  καθώς προσφέρουν διαφάνεια,  φωτεινότητα και αίσθηση πολυτέλειας χωρίς να αφαιρούν κάτι από το επιβλητικό  ύφος της κατασκευής

 

Μεγάλη καινοτομία αποτελούν τα τμήματα γυάλινου πατώματος που δεσπόζουν στην πισίνα και μπορούν να επιτρέψουν την  οπτική επαφή με το περιβάλλοντα χώρο του λόφου  και τον κάτω όροφο ενώ ταυτόχρονα παρέχουν ύψιστη ασφάλεια με υαλοπίνακες ασφαλείας 60mm με αντιθαμβωτική μεμβράνη λόγω της μόνιμης επαφής με το νερό .

 

Στο εσωτερικό της κατοικίας τοποθετήθηκαν στους περισσότερους  χώρους και κατά μήκος της εντυπωσιακής σκάλας καθρέπτες πολύ μεγάλων διαστάσεων ασφαλείας ενισχύοντας τον μινιμαλιστικό σχεδιασμό της κατοικίας δίνοντας αίσθηση απλότητας  και ζωντάνιας .

Τα μπάνια του χώρου διαθέτουν καθρέπτες ,ντουζιέρες και καμπίνες  ειδικής κατασκευής και κοπών  .

Στο γυμναστήριο δεσπόζουν οι πολύ μεγάλοι οικολογικοί καθρέπτες στο πλάι της πισίνας και στην είσοδο του κτιρίου τα  στέγαστρα και τα πλαϊνά στηθαία σκάλας που  έχουν γυαλί ασφαλείας για να εξασφαλίζουν μόνωση ,προστασία και ασφάλεια  στους ιδιοκτήτες.

 

 

  • Location

    LYKAVITOS ATHENS

  • Architect

    OMNIVIEW